One brain kineziológia

Magyarországon a kineziológia legelterjedtebb ága.
Lényege az érzelmi stresszoldás, ami egy időben egyszerre három szinten fejti ki hatását: tudatos, tudatalatti és testi szinten.
Egyszerre dolgozik a tudatos elmével, a tudat alattival és a testtel is.
Részben ennek köszönheti a máig töretlen népszerűségét mind a segíteni, mind a fejlődni vágyó érdeklődők körében.
Kialakulása és világméretű elterjedése három embernek köszönhető: Gordon Stockes, Candance Callaway és Daniel Whiteside.
Alapját képezi az úgynevezett viselkedési barométer, mellyel beazonosítjuk a múltban megélt érzelmi stresszek következtében kialakuló viselkedésünket, reakciónkat.

Egészen a fogantatásig visszanyúlóan keressük az izomteszt segítségével azokat az életkorokat, eseményeket, melyek meggátolnak abban, hogy valódi önmagunkat élhessük.

Ahogy felszínre kerülnek apránként a mélybe süllyedt mozaikdarabkáink, egyre nagyobb rálátással rendelkezünk arról, kik is vagyunk valójában, milyenek lehetünk, ha lehullik rólunk mindaz, ami a lélekminőségünkkel nem azonos.
Feladata ,az agyintegráció. Szó szerinti jelentése Egy Agy, azaz, az integráltan működő jobb és bal agyfélteke, amelyek életünk különböző területeit irányítja.
Amikor stresszes helyzetbe kerülünk, agyunk pánik üzemmódra kapcsol a múlton alapuló, feloldatlan negatív érzelmi tényező hatására. Ez az „Üss vagy fuss” reakció.
Ha megszűnik az érzelmi stressz, fokozódik a teljesítményünk, mert a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása egyaránt elérhető lesz számunkra.
Célja, hogy a jelenben szerzett tapasztalataink alapján hozzuk meg a választásunkat (döntésünket), és ne a múltban tárolt negatív emlékek, rossz beidegződések hatására, automatikusan cselekedjünk.
Ez azért nehéz feladat, mert ehhez nagyfokú tudatosság szükséges.
A tudatosság annyit jelent, hogy egyre éberebbé válunk az élet kínálta lehetőségekre, és megtapasztaljuk azt, hogyan jutunk el, a NINCS VÁLASZTÁSUNK sötétségéből a VAN VÁLASZTÁSUNK világossága felé.
Az oldás ennek a folyamatnak a létrejöttét segíti azáltal, hogy felfedezteti, megérteti velünk, hogy mindig van kiút. A valódi választás szabadságát kínálja! Ez az igazi hatalom.
worlds-apart-cindy-thornton
Egyszer egy 13 éves fiú azt mondta nekem:
– Akkor most azt csináljuk, hogy ami lent van a sötétben, azt felhozzuk a fényre?
– Igen.
Nagyon pontosan fogta meg a lényegét.

Segíti a mindannyiunkban ott szunnyadó képességeket felszínre hozni. A „bármire képtelen vagyok” önkorlátozását „képessé”-gé alakítja, úgy, hogy feloldja egy múlthoz kötődő esemény negatív érzelmi töltését.
A jövőnk megteremtését tehát a jelenben hozott döntéseink, választásaink alapozzák meg.
A személyes oldások során személyre szabottan választjuk ki a one brain eszköztárából a legmegfelelőbbet. Például alkalmazza a kínai energiagyógyászat alapjait, egyszerű gyakorlatsorokat, mozgáselemeket, energetikai kiegyensúlyozó technikákat, színeket. Sokszor adunk otthon is elvégezendő feladatokat, amelyek az oldás hatását tovább erősítik.