Nehézfém és allergiák speciális kivezetése

Nehézfém és allergia kivezetés- a budapesti Zöldkagyló Harmónia Központban tanultak szerint – Touch for healt és a Professzionális Kineziológiai Praxis alapján


A nehézfémekről:

A nehézfémek fémes tulajdonsággal rendelkező kémiai elemek.
Fogalmuk meghatározásánál leggyakrabban a sűrűségüket és az atomtömegüket szokták figyelembe venni, kémiai tulajdonságuk vagy toxikusságuk alapján. A toxikusságuk alapján meghatározott nehézfémek szinonimája a mérgező vagy toxikus fém.

Ami a mi témánkat illeti, betegség szempontjából, azt mondhatjuk, hogy nehézfémeknek a toxikus fémeket tekintik, atomsúlyuktól függetlenül.
Sűrűségük alapján nehézfém az, ami 4,5 g/cm3-nél nagyobb sűrűségű fém és ötvözet, az ennél kisebbeket pedig könnyűfémeknek nevezik.

Nehézfémek pl.: arany, ezüst, kadmium, réz, cink, kobalt, higany, ólom, vas, nikkel, cin
Könnyűfémek pl.: alumínium, titán
Évente egyszer megtisztítsuk szervezetünket ezektől a káros anyagoktól, és ezzel nagyon sokat tehetünk egészségünk javításának érdekében.

Az ásványi anyagokról:

A fémek között vannak olyanok, amelyek természetes módon fordulnak elő a szerveztünkben. Ilyen például az enzimekben és a vörös vértestekben jelen lévő vas, réz, a pajzsmirigy számára nélkülözhetetlen szelén, a fehérvérsejtek, enzimek magnéziuma, az immunitásunknak a cink…
Fontos, hogy ne tévesszük össze a toxikus nehézfémeket az ásványi anyagok mikroelemeivel. (nyomelemek) ugyanis:
• Azokat a fémeket, melyek csak nagyon kis mennyiségben fellelhetők a szervezetben, mégis létfontosságúak, nyomelemeknek nevezzük,
• a nagyobb mennyiségben jelen lévő bázikus fémek pedig más néven az ásványi anyagok.

Az ásványi anyagok a szervezet 4-5 %-át teszik ki. Két csoportra oszthatók aszerint, hogy milyen a százalékos arányuk.
Azt az ásványi anyagot, ami a test tömegének 0,005 %-nál nagyobb mennyiségben található meg a szervezetben, makro elemnek, ami ennél kisebb százalékarányban van jelen mikroelemnek (nyomelemnek) nevezzük.
Az ásványi anyagokat nevezik makroelemeknek is, a nyomelemeket pedig mikroelemeknek.

A nyomelem elnvezés abból származik, hogy a szervezetben csak nyomokban fellelhető – kivéve a vas – mégis nélkülözhetetlen a test és az anyagcsere egészséges működéséhez.
o mikroelemek: cink, magnézium, vas, szelén, réz, fluor, kobalt, króm, mangán, molibdén
o makro elemek: klór, foszfor, kalcium, kálium, mangán, nátrium
Ezek hiányában kialakult tünetek:
JÓD: száraz, pikkelyes bőr, fakó, fénytelen haj, hajhullás, mentális zavarok, pajzsmirigy problémák, fogyás
képtelensége kevés evés mellett is, krónikus fáradtság szindróma
MAGNÉZIUM: kezdeti enyhe tünetek: izomrángás, lábgörcs
– vázizomzat esetén: rángás, görcs, izomfeszítés, izomfájdalom, hát és–nyak fájás, állkapocs ízületi
diszfunkció
– sima izomzat elégtelen összehúzódása miatt: székrekedés, húgyúti és menstruációs görcsök, nyelési
nehézség, torokszorítás, gombóc a torokban, mellkasi szorítása miatti
mély, gyakori sóhajtozás
– központi idegrendszer: álmatlanság, szorongás, hiperaktivitás, állandó mozgással kísért nyugtalanság,
pánikroham, fóbia
– szív-és érrendszeri tünetek: szívdobogás, aritmia, magas vérnyomás
– általános tünetek: só kívánása, szénhidrátéhség, szénhidrát intolerancia mellek érzékenysége
VAS: sápadtság, levertség, kedvtelenség, szellemi fáradékonyság, szétszórtság, szédülés, fülzúgás, ingerlékenység
CINK: étvágytalanság, hajhullás, akné, hasmenés látászavar, bőrproblémák, íz-szag érzékelésének zavara, ujjhegyek
és tápcsatorna együttes gyulladása, hám hiánya, körömbetegségek, érzelmi stabilitás hiánya, mozgászavar
alacsony születési súly mellett, fejlődési rendellenesség
SZELÉN: májfoltok, anyajegyek, kis születési súly, gyerekeknél növekedési elmaradás, meddőség, izomfájdalom,
izombetegség, hasnyálmirigy problémák
RÉZ: hasmenés, bőrgyulladás, reumatikus fájdalmak, ízületi fájdalom, őszülés, általános gyengeség, ödéma,
légzőszervi panaszok, vérszegénység, csontritkulás, vérnyomás problémák

Nehézfém, gomba, allergiák speciális kivezetése kineziológiával:

A kineziológia során, ha testi tünetek kezeléséről beszélünk, nagyon fontos megemlíteni azt, hogy ilyenkor a fizikai síkon túl az érzelmi érintettség is feloldás alá kerül, ezért a konkrét méregtelenítésen kívül lelkileg is megkönnyebbülünk. Ezt hívjuk holisztikus szemléletnek, mert soha nem csak a tünetekkel foglalkozunk, hanem az ember egész rendszerével a TEST – LÉLEK – SZELLEM egymásra hatásával is.
Elsőként azt említeném meg, hogy e témakör metodikája szerint megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos allergiát.
Az elsődlegesek közé sorolják a fém-, a gomba, – és az élelmiszer allergiát, a másodlagos allergiák közé pedig a különböző környezeti tényezőket, pl. pollen, állati szőrök, azbeszt, stb…
Ezért egy allergiás állapot kezelése végighalad az egész folyamaton, ami megadja a kezelés teljes mértékben egyénre szabott, komplex jellegét.
Ez a módszer a Professzionális Kineziológia és a Touch for Healt kineziológia elemeiből tevődik össze. Megtanítja a testnek azt, hogy milyen módon kell a nehézfémeket az agyból és a gerincből kivezetni.
Ha az immunrendszer megfelelően működik, akkor a méregtelenítő szervek tökéletesen ellátják feladataikat, többek között azt, hogy a bekerült káros fémeket is ki tudják vezetni.
Ha gyengül az immunrendszer működése, csökken a védekezőképességünk is. Ilyenkor nem működik megfelelően az úgynevezett vér-agy gát sem, ami gátolja, hogy a káros anyagok a gerincen keresztül az agyba juthassanak. A mérgező anyagok blokkolják más környezeti mérgek kitisztulását a szervezetből, az idegsejtekből, és akadályozzák a vegetatív idegrendszer működését.
A vegetatív idegrendszer az idegrendszernek az a része, ami a szervezet belső egyensúlyáért felelős. Az akarattól független működések szabályozását látja el.

Mivel sem az agynak, sem a gerincnek nincs méregtelenítő szerve, ezért a szervezet olyan védekező rendszert dolgozott ki, hiszen az elsődleges feladata mindig a fennmaradás biztosítása, hogy megpróbálja ezeket a káros anyagokat hasznosnak tekinteni. Ez itt a fémkivezetés szempontjából egy nagy „csavar”, mert onnantól, hogy hasznosnak tekinti, ragaszkodik is hozzá. E tévhit megszüntetésére való az ún. szabotázs-program oldása.

Honnan kerülnek be a fémek a szervezetbe?

A szennyezett levegő belélegzésével, dohányzással, fémekkel való munka kapcsán, a közelmúltban alkalmazott amalgámtömésekből, a csapi vízből, kozmetikai szerekből, festékekből, konzervdobozból, élelmiszeripari adalék anyagokból, a mezőgazdaságban alkalmazott szerekből, különféle lakkozó anyagokból, újabban a tengeri halfogyasztást is ide sorolják…

A nehézfém terhelés tünetei, hatásuk a szervezetre:
fáradékonyság, feledékenység, alvászavar,
• viselkedésproblémák, ingerlékenység
• rendszeres fejfájás, migrén, idegesség, hajhullás
• szédülés, beszédzavar, emlékezetvesztés
• tanulási nehézségek, krónikus fáradtság szindróma
• ízületi,- és gerincfájdalmak
• mozgásszervi rendellenességek
• allergia, bőrbetegség, (ekcéma, bőrkiütés) emésztési problémák, candida, – és egyéb gombás (bőr, köröm)
elváltozás, asztma
• a gyengült immunrendszer következtében fertőzésekre való fokozott hajlam
• gyomor,- és bélpanaszok

A nehézfémek és a gombák kapcsolata:

Ha a nehézfémek felhalmozódnak a szervezetben, és jelenlétük hosszú ideig, akár évekig, évtizedekig fennáll, hatásukra különböző tünetek lépnek fel. Ezek közül az egyik fő tünetcsoport a gombásodás. (Candida,- bőr,- köröm gomba)
Nézzük például a Candida albicans nevezetű gombát. A sarjadzó gombák osztálynak leggyakoribb faja. Normális körülmények között a bél baktérium flórájának az ellenőrzése alatt áll, minden egészséges testben megtalálható.
A gombák feladata az élő természetben, így az emberi szervezetben is fontos: biztosítja a lebontási folyamatokat, amivel egyensúlyban tartja a felépítés és lebontás közötti állapotot. Egészen addig nem is szaporodik el kórosan, amíg a szervezet kémiai egyensúlya megfelelő.
Ha a bél baktériumflórájának egyensúlya megbomlik, nagyobb teret kapnak az addig kontroll alatt tartott gombák.
Két német orvos – természetgyógyász, Dr. Dietrich Klinghardt és dr. Thomas Rau, hosszasan tanulmányozták a gombák jelenlétét a szervezetben, és arra a következtetésre jutottak, hogy a fémekkel való terheltség savas közeget biztosít, ami a gombák számára kiváló táptalaj. A savas közegben elszaporodott gomba, megköti a nehézfémeket, így segíti a szervezetet abban, hogy ne jusson fel a fém nagy mennyiségben a gerincbe és az agyba. Amikor a különböző gombás fertőzésekre gyógyszert szedünk, akkor az történik, hogy a gomba ugyan megsemmisül, a nehézfém viszont felszabadul, bejut a véráramba, azon keresztül, ha gyengült az immunrendszer, már eljuthat a gerincbe, az agyba.
Ezzel egy körforgás veszi kezdetét, mert egy idő után, ha elmúlik a gyógyszerek hatása, újra elszaporodik a gomba, amik megkötik a fémeket, aztán újra gyógyszer következik, és így tovább.
Éppen ezért ők azt mondják, hogy bármilyen gombával való elváltozás kezelésével kapcsolatban először mindig a nehézfémek kivezetését célszerű elvégezni, és csak utána következzen a gombaölő szerek alkalmazása.
Érdemes a nehézfém kivezetését évente, kétévente elvégeztetni.

Itt pedig egy részlet olvasható a Természetgyógyász Magazinból:

„A veszélyes Candida gombák elburjánzanak beleinkben, belülről betegítenek meg, ezért lehetőleg azonnal, tökéletesen ki kell azokat irtani. Ez az általánosan elterjedt vélemény erről a gombafajtáról – a holisztikus orvoslás legújabb felismerése szerint azonban tévhitről van szó. Az élesztőgomba sokkal inkább a szervezet természetes segítőtársának tűnik. A gyorsan szaporodó Candida- betegségek, amelyek egy sor tünettel járnak – asztma, krónikus arcüreggyulladás, reuma, emésztési zavarok, fejfájás, koncentrációs zavarok, reszketés, depresszió – mind egy mélyebben fekvő okra vezethetők vissza: a krónikus nehézfémmérgezésre. A Candida-betegek szervezetében a nehézfémek rendkívül nagy mennyiségben fordulnak elő.

Az említett mérgező fémek legfőbb képviselője a higany, amely elsősorban az amalgámtömésekből származik. Ezek szerint a Candida-probléma a valóságban amalgámprobléma és a gombák rovására írt tünetekért leginkább a nehézfémmérgezés a felelős: az amalgámból származó higany és az ón mellett mindenekelőtt a palládium, amelyet a fogarany olcsóbb pótlékaként alkalmaznak. Ez a felfedezés dr. Thoma Rau svájci orvosnak, a St. Gallen melletti Lustmühle Paracelsus Klinikája vezetőjének köszönhető.”

A nehézfém kivezetés menete:

Az állapotfelmérés során fekvő helyzetben 32 tesztampullát helyezünk a csecsemőmirigyre, és izomteszttel ellenőrizzük, hogy melyik fém terheli a szervezetet, vagy melyik az, ami már allergiát okoz.
Általában 10-15 fém általi terhelés fordul elő.
Ezeket nem szabad egyszerre kivezetni, minden esetben izomteszttel állapítom meg melyek az aktuális alkalommal kivezetésre kerülő fémek.
Lépései röviden:
tiszta izom funkciókör teszt – felkészíti a testet a pontos tesztelésre
• állapotfelmérés
• megnézem azt, melyik terhelő vagy már allergiát okozó, melyiket lehet kivezetni,
• 14 izomtesztet végzek, hogy lássam, mely izom, szerv, meridián kíván balanszírozást
• a labirintus rendszer terheltségi vizsgálata
• az endokrin rendszer terheltségi vizsgálata
• szabotázsprogram feloldása – azt segíti, hogy a szervezet képes legyen elengedni a fémet
• úgynevezett, alarm – pontokat keresek, kiegyenlítem a túl sok energiát, majd ellenőrzöm
• megbeszélünk egy nagyon egyszerű, de fontos, otthon végezendő gyakorlatot
• visszaellenőrzöm az elején letesztelt 14 izmot
• meghatározzuk szükséges-e egyéb támogatás a szervezetnek
• kitesztelem, mikor lehetséges a folytatás
• végül lezárom a folyamatot az elején megnézett tiszta izomáramkör biztosításával

Hány alkalomból áll? Milyen rendszerességgel ajánlottak az alkalmak?

Körülbelül 6-7 alkalom szükséges a kivezetésekhez, amibe a gomba, élelmiszer és egyéb allergizáló anyagok is beletartoznak, de ez egyénenként is változhat, kinek mennyit enged meg a szervezete. Alkalmakként kb. egy – másfél órát vesz igénybe. Ez történhet heti, kétheti rendszerességgel, attól függően, hogy kinek mi a megfelelőbb.

Kivezetés közbeni tünetek:
fémes íz a szájban
• az izzadtság erőteljes, szokatlan szaga
• a megszokottnál sötétebb vizelet
• bőrön történő elváltozások felerősödése

Mindezek a meginduló méregtelenítési folyamatok velejárói, és a meglévő panaszok, tünetek felerősödésével járhatnak. Kb. egy hétig tartanak. Amennyiben ilyet észlelünk, ez természetes, de van, aki csak néhány, vagy semmilyen érzetet ezzel kapcsolatban nem tapasztal. Minden ember, minden szervezet egy kicsit más, nem ugyanúgy reagál ugyanarra a dologra.

Kiegészítésként
Teák, Bach- virágcsepp, nyomelem pótlás, mozgás

Kontraindikáció:
várandósság: mert az anyából kiválasztott méreganyag a placentán keresztül a babába kerül.
A gombák és a fémek kapcsolata részben már említettem Dr Klighardt munkásságát. Ő azt mondja, hogy az anya szervezetéből a várandósság és a szoptatás ideje is bejut az anya szervezetéből a fém a babáéba. (leggyakrabban a higany és az alumínium fordul elő)