Izomtesztelés

Mi az izomtesztelés?

A kineziológia alapvető információ szerző eszköze.
Abból a sokak által már tapasztalt jelenségből indul ki, hogy az izmok stressz hatására elgyengülnek, lekapcsolnak.
Ezért van az, hogy ha valakivel rossz hírt közölnek, előtte megkérik, hogy üljön le, esetleg igyon egy pohár vizet.
Általában véve a deltaizom elülső részének tesztelése történik oly módon, hogy a kar a testtel kb 30 fokos szöget zár be, és én az alkar csukló ízület feletti részére enyhe nyomást gyakorolok.
A kar izmai az agyban és a testben tárolt információt közvetítik, mely elengedő vagy erősen tartó helyzetével felel az általam feltett kérdésekre, attól függően, hogy egy adott témán van – e stressz vagy nincs.
letöltés (10)

Egy bio-feedback nevű folyamatról beszélhetünk, mert gyakorlatilag idegi áramköröket tesztelünk és korrigálunk is az agytól az izomig és az izomtól az agyig, ugyanis agyunk a neuromuszkuláris rendszeren keresztül áll kapcsolatban testünk izmaival.
A vizsgált stressz lehet például bármilyen negatív érzelem, esemény, gondolat, számunkra ártalmas kémiai szer, élelmiszer, de lehet egy betegséget kialakító gomba faj, nehézfém, allergiát kiváltó anyag, korlátozó, blokkoló hitrendszer, múltbéli berögzült tapasztalat. Ez negatívan hat az agyra, az idegrendszerre, és egy velünk született feltétlen reflex komplex működése által azt a parancsot küldi az agyból a gerincen keresztül az izmokig, hogy gyengítse el a kart, vagyis jelezze hogy a kiegyensúlyozás mely irányban haladjon.
Ha egy adott témához nem kapcsolódik semmilyen negatív dolog, akkor azzal a témával nem is kell foglalkozni. Ilyenkor izomtesztelés során erősen tart a kar.
Kineziológia szempontjából mindig a jelző izom változásnak van számunkra jelentősége.
Vagyis: mi az, ami egy eredetileg erősen tartó izmot elgyengít, és mi az, ami egy lekapcsolt, gyenge izmot megerősít.

Úgy is mondhatjuk, hogy azt teszteljük, ami az illető, a test, a tudat alatti számára igaz vagy nem igaz.
Megismerhetjük azokat a mozgató rugóinkat, melyeknek a létezéséről nem is tudunk, ezáltal közelebb kerülünk önmagunkhoz, nagyobb rálátást nyerünk reakcióinkra, viselkedésünkre.